Om Gott Jobb

Jag tror att vi kan jobba bättre. Effektivare. Mer produktivt.

Varför bör vi jobba bättre? Jo, både för vår egen skull, och för våra arbetsgivares, men också för att gott jobb kan göra världen bättre (vilket behövs i en tid som domineras av klimatkris och Donald Trump).

Att jobba bättre betyder inte att man ska jobba mer. Tvärtom. Kvantitet är överskattat. Kvalitet är det viktiga.

Den som mäter sitt arbete i timmar slår snart i taket. Det finns bara 24 timmar per dygn. Den som mäter sitt arbete i kvalitet däremot, kan växa hur mycket som helst.

Jag är också intresserad av det goda arbetet. Det etiska arbetet. Arbete som sker på bekostnad av egot. Det handlar inte om välgörenhet. Det intressanta är att det goda arbetet ofta är mer lönsamt i längden.


Min förra blogg, på apeloga.se, var tänkt att handla om fotografi och kommunikation, eftersom det är det jag jobbade med då. Men med tiden märkte jag hur ämnena i bloggen försköts. Istället för foto kom texterna att handla om produktivitet, entreprenörskap och ledarskap.

Till sist kapitulerade jag och insåg att det var de ämnena som låg närmst mig.

Jag avslutade Apelöga-bloggen, och lämnade fotobranschen efter 15 år. Nu börjar jag om.

Den här bloggen är min nystart. Här kommer jag skriva om mitt syn på vad gott arbete är. Och hur vårt arbete kan förändra världen.

Bloggen blir samtidigt en del av mitt sökande efter ett nytt jobb, en ny karriär, i en ny bransch.


Uppdatering 2017: Separationsångesten från Apelöga blev för svår, och efter ett halvår gick jag tillbaka. Jag är där på halvtid, medan andra halvtiden tillbringas med min nya bebis: Skandinaviska Shakerkök, en startup som satsar på handbyggda träkök.


Uppdatering 2019: Jag lämnar Skandinaviska Shakerkök, efter att ha byggt upp det och fått det att rulla (ca 6 mnkr i omsättning). Nu är det fullt fokus på mitt nya bolag: Kulladal Kitchens AB, ett företag som gör kök i 20-talsstil, av massivt trä.